Telegondola lui Ontanu a fost amanata de Comisia de Urbanism



Proiectul pentru constructia unei telegondole care sa lege estul Capitalei, de la Cora Pantelimon cu nordul orasului, la Piata Presei Libere, a fost respins momentan de arhitectii primariei pe motiv ca este unul comandat politic si pentru ca afecteaza spatiile verzi, inclusiv monumentul national - parcul Herastrau.

Casandra Rosu, membru in comisie spune: "Peste Colosseum ati vazut vreo telegondola? Intr-un oras serios, anumite zone istorice trebuie privite cu seriozitate si trebuie protejate. Eu sunt categoric impotriva acestui proiect".

Comisia nu a luat inca decizia finala si a cerut firmei de proiectare Kasol Grup sa revina cu justificarea traseului turistic, inaltimea stalpilor raportata la vizibilitate, studii istorice, studii de trafic, studii de fundamentare si de reglementare a cailor de acces, astfel incit acestea sa fie in strinsa legatura cu transportul public.

Proiectul, care costa 20 milioane euro, prevede ca telegondola sa circule pe un traseu de 10 km si sa opreasca în 5 statii:
- Cora Pantelimon
- Lacul Plumbuita
- Barbu Vacarescu
- bd. Aviatorilor
- DN1 la Piata Presei



Mai multe informatii despre decizia comisiei aici si despre proiect aici.

1 comment:

kellogs said...

Asta cu telegondola minune ce leaga "estul de nordul orasului" (parca ar fi estul de nordul continentului, nu stiu ce super proiect) e o alta aberatie ce ni se pregateste pentru ca unii vor sa isi schimbe lamborghini-ul si inca o casa pe Coasta de Azur. La fel cu tasnitorile de pe Dambovita si altele. Respect Sibiu si Alba-Iulia, mulumesc doamnei Rosu.