News from "CASE CARE PLANG"

Proiectul 'case care plang' urmareste realizarea unei arhive publice de arhitectura, prin intermediul unei baze de date bine documentate si usor accesibila, in paralel cu organizarea de campanii, evenimente si actiuni culturale, artistice si educative in scopul cresterii interesului pentru patrimoniul arhitectural in randul persoanelor ce nu profeseaza in domeniul arhitecturii.

PROIECTE IN LUCRU:
1. PRIMA ARHIVA PUBLICA A BUCURESTIULUI
2. WORKSHOP-URI IN LICEE - rezultatul final va fi intocmirea primului 'manual' de arhitectura pentru liceele din tara
3. CAMPANIE TV
4. BRAND PT BUCURESTI - expozitie itineranta internationala
5. CASE CARE PLANG - IN TARA - implicare in proiect a marilor orase din tara

CINE POATE LUCRA LA ACEST PROIECT?

Avem nevoie de persoane care doresc sa faca ceva pentru arhitectura de maine. Cautam persoane creative, cu spirit de initiativa, capabile sa vorbeasca in public, sa redacteze articole; persoane organizate, care sa gestioneze materialele documentare. Ne intereseaza cunoscatorii de softuri pentru prelucrare foto, de arhitectura, web, grafica si video. Vrem oameni responsabili, care duc la bun sfarsit ceea ce au inceput, studenti sau nu.

DE CE AS LUCRA LA UN ASTFEL DE PROIECT?

Pentru ca este, in prezent, singurul proiect coerent care ridica problema patrimoniului arhitectural autohton la nivel extra profesional. Pornit ca o initiativa studenteasca, acesta a reusit, in aproximativ un an de zile, sa se faca auzit atat pe plan national cat si international, bucurandu-se de un feedback ce depaseste cu mult asteptarile unui program cultural, cu atat mai mult cu cat el este bazat pe voluntariat.

Daca vreti sa aflati mai multe, va asteptam SAMBATA, 20 OCTOMBRIE, LA ORA 11:00, IN SALA T2 A UNIVERSITATII DE ARHITECTURA SI URBANISM 'ION MINCU' DIN BUCURESTI. VA AVEA LOC O PREZENTARE A PROIECTULUI 'CASE CARE PLANG' CU ACTIVITATILE PROPUSE PE ANUL VIITOR.

Va multumim si va asteptam,

echipa CASE CARE PLANG
e-mail: contact@casecareplang.ro
http://www.casecareplang.ro

3 comments:

Anonymous said...

Buna

Ma intereseaza f mult acest proiect. In ce fel m-as putea implica, voluntar si pt putin timp, adica una-doua zile pe saptamana, cateva ore dupa serviciu...?

oana said...

Salutare tuturor,

Ma surprinde faptul ca foarte putini bucuresteni isi ridica privirile sa priveasca ce e in jurul lor.Sunt foarte speriati de posibile imaginin ale unor constructii"fara suflet" de tip comunist-industrial. Acestia pierd atat de multa istorie si atat de mult spirit.
Mai strang ceva material si poate va pot fi de ajutor.
Szia!

Baldovin said...

Nu tin sa fiu neaparat sarcastic cu unii colegi de orash insa din pacate pentru multi dintre ei aceste cutii babauhausice a insemnat ridicarea de la kirpici. Casa de kirpici poate parea exotica insa cand stai in ea o viata intreaga nu ti se mai pare funny.