se construieste cartierul berceni

un articol din 1965 despre constructia cartierului berceni




"Deocamdata s-au studiat din aceasta zona 3 ansambluri, fiecare avand un numar de cca. 5 000 - 6 000 de apartamente, ceea ce asigura locuinte pentru cca. 15 000 - 18 000 de familii bucurestene, echivalent cu cazarea populatiei unui oras de peste 60 000 de locuitori."

de notat faptul ca dupa 40 de ani, singurele exporturi culturale ale acestui cartier sunt spitalul 9, fratii baghera, manelele* si morometzii (poate cei mai adevarati berceni)




*spune'se ca manelele s'ar fi dezvoltat in sudul bucurestiului, odata cu tirurile venite din turcia. marfurile erau preluate din berceni si distribuite in restul orasului, iar soferii se strangeau la beri si povesti langa 'big berceni'. ei au pus in circulatie primele casete cu muzica turceasca (devenita ulterior muzica arabeasca). tot de aici a pornit (poate cea mai importanta formatie a bucurestiului primei jumatati a anilor '90) albatros feat. natse din berceni (only known footage), formatie care a lansat slagare nemuritoare precum "stau in unitate (armata)", "hai liberare!" sau "intr'o cafenea"


VP

2 comments:

Anonymous said...

Thank you for this lovely post :)

Anonymous said...

Damn, si eu locuiesc in Berceni...